Julkalendern 2015 i SVT under inspelning

Julkalendern 2015 i Sveriges Television (SVT) har precis börjat spelas in.

Det är de två historieätarna Lotta Lundgren och Erik Haag som ska leda oss från år 1015 fram till julafton 2015.

Men det är inte Erik och Lotta som är huvudpersonerna utan barnen, eller kanske snarare hur barn har haft det genom åren – med fokus på mat, kläder och relationer. Barnen i julkalendern kommer att variera mellan avsnitten.

Eftersom det är en julkalender blir det förstås tjugofyra avsnitt. Julkalendern 2015 kommer att berätta barnens historia i tidsordning. Det vill säga kalendern kommer starta år 1015 och sluta på julafton år 2015, och inte hoppa fram och tillbaka i historien som programmet Historieätarna gör.

I julkalendern 2015 kan vi nog förvänta oss mycket skratt, skoj, bus och fånigheter med tanke på att det är Erik Haag och Lotta Lundgren som är programledare.

Årets julkalender (2014) i SVT är en riktig äventyrssaga och heter Piratskattens Hemlighet.